S T A R G A Z E| privitul la stele intinereste

S T A R G A Z E| privitul la stele intinereste
 
 
 
Cand ai ajuns acasa tarziu ultima data, era senin afara si te-ai oprit pentru macar cateva secunde sa admiri cerul in toiul spectacolului pe care il fac stelele in fiecare noapte? Cand te-ai gandit ultima data la imensitatea de dincolo de mediul nostru caldut in care ne traim vietile si de faptul ca esti un fir de nisip in jocul timpului si spatiului? Cand te-ai asezat pur si simplu pe o patura, asta vara si ai privit nemarginirea cerului si toate constelatiile care stralucesc cu subinteles?
 
 
Privitul la stele ar trebui sa fie o activitate zilnica principala, pentru noi, astia care avem o lume interioara mai dezvoltata. Zic asta pentru ca eu de firea mea sunt mai introvertita si imi creez mereu lumi ale mele in care evadez atunci cand lumea exterioara ma dejamageste. Asta se intampla constant cel putin o data cu maturizarea. Lumea cu siguranta nu este atat de frumoasa cum ne minteam de multe ori. Este uneori rece, lipsita de sentimente, de etica, de bun simt, de corectitidine.
Cand nu poti schimba unele lucruri, ti le proiectezi in tine asa cum ti-ai dori sa fie.
 
 
Iti schimbi in timp prioritatile. Iti doresti alte lucruri fata de acum cativa ani. Iti doresti liniste, tu cu tine.
Cred cu tarie ca asa cum tenul trebuie ingrijit si machiat minunat, si sufletul are nevoie de tratamente. Printre cele mai bune tratamente pentru suflet se numara cititul, iesitul in natura, privitul apei sau privitul stelelor. Ce spectacol plin de bogatie se desfasoara in fiecare seara! Iar noi asteptam infrigurati dupa artificiile din Noul An  cand avem la discretie cele mai frumoase lumini pe care le-a vazut umanitatea de atatea sute si zeci de mii de ani.
 
 
Privitul la stele intinereste, relaxeaza, trateaza sufletul, iar la final mai primesti inca un cadou: sanatate.
Destinde, inlatura depresiile, te ajuta sa patrunzi mai adanc in tine, sa te descoperi cum nu credeai ca o vei face vreodata. E un terapeut gratuit si tot ce trebuie sa faci este sa iti ridici privirea din pamant.
 
 
Stiai ca si noi suntem facuti din praf de stele? Avem in noi materie care se gaseste in structura unei stele. Avem in fiecare dintre noi ceva magic de care nu ne dam seama!
 
 
 
 

 

Opreste-te si priveste stelele. Fa-ti un obicei din asta. Ele iti vor spune despre tine lucruri inimaginabile! Incearca!
 
 
Cleo