Cum e sa fii Designer Florist in 2017?

Cum e sa fii Designer Florist in 2017?
 
 
2017 a inceput in forta, cand, la cateva saptamani dupa celebrarea noului an, am revenit la Scoala de Design Floral Floristiq Art. Urma modulul 3 si ultimul din cadrul cursului FOUNDATION in Floral Design, sustinut de Andreea Stor, alaturi de Rosa Valls, de aceasta data.
 
 
Rosa, un designer talentat cu foarte multa experienta, s-a dovedit a fi una dintre cele mai intuitive persoane pe care le-am intalnit. Calda, profesionista, rabdatoare, vesela si pe alocuri energica, Rosa este un model de artist complet. Creativa si dedicata, m-a inspirat suficient in cele 5 zile de curs, cat pentru un an intreg!
Rosa a venit chiar din Spania, fiind una dintre cele mai bine cotate profesoare de design floral international din lume. Avand peste 30 de ani experienta in domeniu, crescand practic in floraria parintilor, a devenit campioana europeana la varsta de 27 de ani dupa care nu s-a mai oprit din creat!
Designurile ei impresioneaza prin originalitate, echilibru, asocieri neobisnuite de culori si texturi dar si acel touch mai deosebit, usor mediteraneean, pe care l-am putut observa atat eu cat si colegii mei.
 
Firea ei extrem de intuitiva si flexibila au facut-o sa devina profesoara mea favorita de design floral, dintre cele pe care pana acum am avut ocazia sa le cunosc!
 
Echipa
Photo credit: Ionut Fechete
 
 
 
Cursul a fost cu adevarat deschizator de drumuri. Printre tehnicile complexe invatate, demonstratiile Andreei si Rosei dar si designurile finale atat ale profesoarelor cat si ale cursantilor, toate au facut deliciul celui mai extravagant si creativ curs la care am participat vreodata. Atmosfera, vibe-ul participantilor, multimea de flori cu care am lucrat, tehnicile moderne si inovatoare, toate au facut ca acest curs sa fie un MUST pe lista oricarui pasionat de frumos.
Temele abordate in cadrul cursului au fost designul floral de nunta, aranjamente corporate si designuri cu plante. accesorii florale, aranjamente de pasti si Valentine’s Day, buchete de mireasa pe structuri si lumanari de nunta.
 
 
 
Dacă în urmă cu câţiva ani designul floral era aproape inexistent la noi în ţară, acum specialiştii l-au transformat într-o adevărată artă! Aşa se face că îngrijirea florilor, combinarea culorilor şi a texturilor, sunt reguli care dacă sunt respectate, pot asigura succesul în domeniu.
 
 
Nu mai este un secret faptul că a fi un designer florist este una dintre cele mai creative, iubite , apreciate şi vesele meserii din lume. Deşi nou în vocabularul nostru, un designer florist este mai mult decât o persoană care face un buchet sau un aranjament floral. Un designer florist cunoaşte secrete ce ţin de proporţii, culori, forme şi asocieri de texturi, informaţii destul de greu de găsit de unul singur.
 
 Pentru o afacere cu flori ce poate fi foarte profitabilă în prezent, e nevoie de o educaţie la standarde internaţionale care să asigure atât cunoştinţe de bază în domeniu cât şi mici trucuri şi idei ce pot face diferenţa între un amator şi un profesionist. 
 
Sa fii designer florist in 2017 e mai mult decat sa stii sa faci un simplu buchet sau sa combini cateva flori intr-un suport. Inseamna sa stii sa lucrez cu structuri complexe, sa gasesti creativitate si utilitate in orice material vegetal sau non vegetal care te poate ajuta sa iti imbunatatesti creatia, sa stii exact ce flori se pot combina armonios, sa cunosti ce culori se pot asocia cu altele si multe alte trucuri si tehnici. Toate acestea se pot invata eficient la unul din cursurile de design floral existente pe piata. 
Eu recomand FOUNDATION in Floral Design de la Floristiq Art pentru ca, acesta nu este un curs obisnuit, este o intreaga experienta bazata pe cele 5 simturi (5 senses marketing).
 
 
Buchet de mireasa pe structura
 
 Aranjament de Pasti
 Design corporate
 Design de nunta
 Aranjament corporate

 
 Aranjament pentru Pasti
 Rosa Valls alaturi de Andreea Stor, in mijlocul unei demonstatii de design floral
 Buchet extravagant de mireasa pe structura
Buchet de mireasa pe structura

 Design de masa pentru Pasti
Design de Pasti

Accesoriu floral cu petale de trandafir
 
 
 
De ce sa participi si tu la aceste cursuri?
 
  • Ai acces la informaţii valoroase şi structurate, sub îndrumarea celor mai importanţi profesori internaţionali de floristică.
  • Înveţi cum să devii un designer florist pe piaţa din 2017.
  • Înveţi cum să depăşeşti sezonalitatea afacerii tale.
  •  Înveţi cum să îţi transformi viaţa şi să o îmbunătăţeşti radical .
  • Înveţi cum să îţi înfloreşti de la 0 afacerea ta cu flori. 
  • Înveţi să ai încredere în tine. 
  • Înveţi tehnici de design floral pe care nai de unde să le găseşti în altă parte. 
  • Îţi schimbi viziunea despre meseria de designer florist .

 
Mai multe detalii despre scoala de design floral Floristiq Art puteti gasi pe websiteul lor dar si pe pagina lor de facebook.
Photo Credit: Ionut Fechete