De ce sa te limitezi la lucruri simple cand poti face lucruri grandioase?

De ce sa te limitezi la lucruri simple cand poti face lucruri grandioase?

De cand mi-am descoperit pasiunea pentru designul floral si pentru tot ce inseamna floristica, mi-am dat seama ca, aceasta este de fapt un stil de viata in adevaratul sens al cuvantului. Ore intregi de munca, multe zile pline, termene limita si oameni fericiti la final. Sa lucrezi cu florile nu e cel mai usor drum de ales in viata, dar cu siguranta este unul dintre cele mai frumoase.

Sa lucrezi cu florile poate fi un vis devenit realitate dar depinde foarte mult de abordarea pe care o ai cand vine vorba de ele.  Munca cu florile poate fi extraordinar de frumoasa dar in acelasi timp epuizanta. Nu este vorba numai de niste buchete dragalase, aranjamente de masa sau de Craciun.

Poate fi vorba de structuri mari, creatii imense ce implica zeci de materiale si tipuri de flori. Iar in acel moment se declanseaza fie dorinta de a duce la capat ceea ce ai inceput, fie acel sentiment inferior de frustrare, oboseala psihica si fizica, dezamagire, demotivare. Poate cand lucrezi la un eveniment ce presupune sa oferi 100% din tine pentru cativa zeci de oameni, poate fi naucitor.

Te vei demotiva pe parcurs,vei cauta scuze la orice, te vei frustra. Lasa sentimentele sa curga prin tine asa cum sunt ele, incearca sa termini ceea ce ai inceput iar la final, dupa ce te linistesti si te odihnesti intreaba-te: “Nu-i asa ca e minunat sa faci lucruri grandioase, proiecte superbe care la final sa iasa impecabil iar tu sa zici- I did it!?”

Cel mai fain sentiment din lume este sa stii ca faci lucruri mari. Probabil e etapa cand nu-ti mai vine sa te intorci in zona ta de confort si sa schimbi canalele la TV intr-o seara de sambata ci sa lucrezi cot la cot cu colegii tai pentru bucuria celor care vor lua parte la minunatul proiect. E frustrarea ca nu ai weekenduri, ca lucrezi cate 14 ore pe zi dar e bucuria de dupa ca din nou, ai fost peste asteptari, ca ai realizat ceva cu adevarat notabil si asta s-a simtit.

Poate de asta avem mai multa nevoie in viata. De acel “thrill” pe care ti-l da faptul ca stii ca vei face din nou ceva nemaipomenit, ceva unic, maret si absolut superb. Pentru oameni. Pentru bucuria lor.

E o fericire inexplicabila, o multumire de sine si o recunostinta pentru ocazia de a aduce un plus de valoare prin munca ta. Te simt grozav la final!

Despre asta e vorba in floristica. Despre faptul ca oferi multe emotii si sentimente prin flori, dar primesti inzecit prin energia celor care le privesc sau le primesc. Multumirea de la final e cea mai valoroasa rasplata. Pentru ca, dupa cum stii deja, fiecare actiune are si o reactie. Deci ceea ce dai, aia vei primi in schimb.

Abia astept sa vad, ce va urma!

Photo credit: Tudor Mitrea