Doreste-ti o viata creativa si echilibrata

Doreste-ti o viata creativa si echilibrata

De cand mi-am decoperit misiunea personala si de cand am inteles ca nu m-am nascut pe acest pamant degeaba, ca sunt un eveniment unic in Univers asa cum esti si tu, focusul meu s-a schimbat dinspre mine inspre altii. Asta nu inseamna ca nu imi mai acord mie atentie si ma preocup de altii, ci inseamna ca paharul meu a devenit plin si sunt gata sa dau din cunostiintele mele si altora care au nevoie de un sfat, o viziune noua, o idee ce poate fi aplicata cu succes in viata lor.

Scopul meu este sa ajut tinerii generatiei mele (sau de orice “varsta”) sa isi dezvolte un stil de viata pe care sa il iubeasca, cu care sa se identifice si care sa fie la randul lui, o inspiratie pentru altii.

Cand ne dam seama ca in noi se afla un foc interior ce face diferenta intre o viata mediocra sau o minte ingusta si una deschisa catre nou si o viata absolut pasionala si creativa, parca un beculet se aprinde si totul devine mai clar. Candva imi doream si eu pentru viata mea mai multe haine, mai multe cosmetice, mai multi pantofi sau o geanta mai scumpa. Recunosc, am fost atat de limitata cat sa ma gandesc ca acestea ma vor face fericita tot restul vietii mele daca le voi avea.

Treptat am crescut si mi-am dat seama ca bucuria adevarata nu este data de falsele senzatii de bunastare ce ti le da un obiect, pe moment, ci cand intelegi ca fericirea vine din bucuria de a invata ceva nou, de a rezolva o situatie limita prin propriile tale puteri si cunostinte, din curiozitatea de a acumula tot mai multe informatii si din curajul de a oferi lumii acel dar unic, pe care numai tu il ai.

Nu-mi mai doresc de mult o viata plina de lucruri materiale ce imi dadeau false conceptii ale abundentei si succesului. Imi doresc in primul rand o viata creativa pentru ca sunt o fiinta condusa de emotii, o femeie simpla care simte bucuria muncii ei si care gaseste satisfactie in citit, scris, creat, povestit cu oameni care inspira. Sunt o fiinta creativa pentru ca asta ma tine in viata si asta imi face sangele sa-mi pulseze in fiecare dimineata, trezindu-ma bucuroasa ca urmeaza o noua zi in care am fericirea de a lucra la proiectele mele si la tot ceea ce ma pasioneaza.

In momentul in care incetezi sa iti mai negi partea creativa a personalitatii tale, incep si bucuriile ori satisfactiile. De foarte multe ori am observat ca societatea are tendinta de a inabusi spiritul creator al omului de rand, fortandu-l sa-si inchida sufletul si mintea intr-un office ingust si ticsit de hartii de care trebuie sa se ocupe, fara sa-i mai dea timp sa se descopere, sa se dezvolte si sa faca un adevarat progres in viata lui. Adevarata viata incepe in momentul in care reusesti sa intelegi necesitatea creativitatii in viata ta ca poarta catre un echilibru si un stil de viata minunat. Creativitatea cultivata te ajuta si daca nu activezi in domenii creative si poate fi de un real folos chiar si in rezolvarea problemelor zilnice precum si gasirii celor mai optimizate solutii la intamplari si conjuncturi ce apar in viata ta.

Echilibrul in viata se obtine prin creativitate. Trebuie sa fii suficient de creativ ca sa gasesti armonia si balansul catre un stil de viata frumos si multumitor pentru ca mai apoi, din tihna si din fericirea ta sa poti da si altora. Iar tihna si fericirea de care vorbesc sunt balansul si armonia din interiorul tau, din sufletul tau.

Doreste-ti o viata creativa si echilibrata si doreste-ti mai putin lucruri materiale care-ti dau falsa iluzie a libertatii. Esti liber doar in momentul in care esti impacat cu tine, cu visele tale, cu gandurile tale si cu viata pe care ti-o duci in fiecare zi.

   Photo credit: Adelina