Ce este terapia Reiki si cum te poate ajuta sa iti imbunatatesti viata?

Ce este terapia Reiki si cum te poate ajuta sa iti imbunatatesti viata?

In ultima perioada am fost tot mai interesata de diverse terapii alternative si de solutii pentru a-mi imbunatati viata, unele mai putin cunoscute de catre majoritatea oamenilor. Stiu sigur ca pentru fiecare problema a vietii noastre exista o rezolvare si mi-am promis mie ca voi apela la orice lucru care ma poate ajuta sa ma simt mai bine fizic si psihic, ca sa imi creez exact viata pe care mi-o doresc: linistita, in armonie cu mine.

Cu siguranta ati auzit vorbindu-se despre terapia Reiki in jurul vostru, fara sa stiti prea bine ce este aceasta si la ce foloseste. Reiki este o tehnica japoneza ce ne ajuta sa scapam de stres, sa ne relaxam, dar sa ne si vindecam. Cine ne vindeca insa? Noi insine prin energia universala!

Te-ai simtit vreodata sleit de puteri, framantat de greseli din trecut si cu o mie de intrebari fara niciun raspuns? Japonezii ti-ar putea sugera in acest caz sa le incerci o metoda pe care ei o folosesc de mii de ani si care da si rezultate: terapia Reiki. Cuvantul Reiki este format din doua cuvinte: Rei si Ki. O traducere exacta ar fi imposibila, mai ales ca aceasta metoda face referire la vindecarea spirituala. Primul cuvant insa, “Rei”, poate fi inteles ca Inteligenta Suprema, care ghideaza creatia si modul in care functioneaza universul. “Ki” este energia care da viata tuturor fiintelor. Atunci cand aceasta este la un nivel ridicat, persoana respectiva se va simti increzatoare, puternica si pregatita sa infrunte orice.

Daca aceasta este la un nivel scazut, slabiciunea si neincrederea ii acapareaza sufletul. Ne putem creste energia Ki prin meditatie si exercitii de respiratie. Cu aceste definitii in minte, ne putem gandi la Reiki ca la o energie vindecatoare, generata de forta vietii.

Parintele” Reiki-ului este considerat Mikao Usui, iar practicile sale au fost transmise din generatii in generatii. De aici vine si denumirea metodei universale de vindecare Usui. Conform acestui sistem, exista patru simboluri principale. Primele trei sunt predate initiatilor, Gradul 2 in sistemul de invatare Reiki, iar cel de-al patrulea este menit maestrilor.


Primul este simbolul puterii – Choku Rei si semnifica “Toata puterea universului aici si acum”.Este folosit pentru curatarea chakrelor si protectia personala. Il puteti realiza peste orice obiect sau persoana.

Cel de-al doilea simbol este simbolul vindecarii mentale si emotionale –
Sei He Ki si inseamna “Divinitatea si omul se intalnesc pentru a deveni unul”. Acesta poate elibera sentimente blocate, poate vindeca traume emotionale sau poate functiona ca un autotratament.

Cel de-al treilea simbol este Hon Sha Ze Sho Nen, simbolul de distanta: “Trecutul, prezentul si viitorul sunt acum”. Acesta trece dincolo de timp si spatiu si poate fi folosit pentru vindecarea la distanta sau transmiterea de energie in trecut sau in viitor. Mai poarta numele si de “Conector“, un termen folosit si la masa de jocuri.

In spiritualitate inseamna insa legatura dintre energia universala si cel care o primeste.Cel de-al patrulea simbol poarta numele de Dai Ko Myo si este cel mai puternic dintre toate, rezervat maestrilor Reiki.

Cu totii avem aceasta putere vindecatoare in noi, iar odata ce vei intelege cum functioneaza simbolurile, poti practica Reiki pe propria persoana. Pana atunci insa, e bine sa te duci la un terapeut recunoscut si sa citesti cat mai multe despre acest subiect. O sesiune de Reiki dureaza in general intre 60 si 90 de minute. De cele mai multe ori, incepe cu o discutie intre practicantul de Reiki si cel care participa la sesiune. Se discuta in principiu motivele de neliniste sau de stres ce l-au determinat sa recurga la aceasta solutie. Spre deosebire de masaj, clientul este complet imbracat, intins pe o suprafata plana sau pe un scaun. Cel mai important aspect insa este sa fii cat mai relaxat. Reiki te poate ajuta la reducerea stresului, “curatarea” mentala de ganduri negative sau depasirea unor blocaje emotionale. Ajuta in principiu la instaurarea starii de bine a unei persoane, asa ca, daca sunteti curiosi sau daca doar va doriti sa va extindeti orizonturile spirituale, cautati unul dintre multiplele centre din Bucuresti sau din tara care ofera astfel de terapii. Va voi tine la curent cu experientele mele in terapia Reiki, in curand!

Cine stie? Ti-ar putea schimba si tie perceptia asupra vietii