Un farmacist a inventat…

Un farmacist a inventat…
 
 
 
…o formula chimica pentru o piele perfecta. Asta se intampla in 1851 cand  John Kiehl si-a deschis prima farmacie homeopata, in New York. Asa a luat nastere brandul american de produse cosmetice de ingrijire Kiehl’s, atat de iubit de bloggerite din strainatate, de unde am auzit pentru prima data de el. Pe vremea cand o urmaream pe MissGlamorazzi aka Ingrid Nilsen, am inceput sa devin curioasa de acest brand, tocmai pentru ca nu era accesibil la noi si cumva o invidiam pentru posibilitatea de a alege dintre atatea branduri super cool din America. Tot atunci m-am indragostit de Lush, dar asta e deja alta poveste. Totusi povestea de iubire intre mine si Kiehl’s a inceput real, cu multi ani dupa ce am descoperit brandul prin intermediul filmuletelor facute de Ingrid.
 
 
Dupa o zi destul de lunga la birou si in intarziere fiind, am pornit catre Iulius Mall, unde avea sa fie petrecerea de deschidere a celui mai nou magazin Kiehl’s din Romania. In Bucuresti era deschis de ceva timp si abia asteptam sa ajunga si la Cluj. Eram 100% sigura ca deschiderea va avea loc la Platinia, pana cand am primit invitatia pe e-mail de la minunata Mihaela, PR Manager L’Oreal si am descoperit si locatia acestui magazin. Deschiderea a fost una destul de atipica si foarte bine gandita pentru ca a presupus mai multa interactiune cu elemente si valori ale brandului inainte sa faci propriu zis cunostinta cu produsele. Asadar, a trebuit sa cautam indicii si sa ne dam seama de o fraza care defineste cu succes brandul: “Un farmacist a inventat o formula chimica pentru o piele perfecta”.
Asadar, dupa ce m-am familiarizat cu valorile si o mica parte din istoria brandului, am ajuns in magazinul propriu zis unde am descoperit o gama foarte variata de produse  cu ingrediente naturale, perfect echilibrate pentru o piele bine ingrijita..
La eveniment au fost prezente toate bloggeritele din Cluj, urmand sa testam impreuna produsele, sa descoperim ce ni se potriveste si sa ne bucuram de atmosfera placuta, mancarea buna si conversatii spumoase. Bineinteles, am facut cunostinta pentru prima data cu Mr. Bones! 😉
 
 
 
 
 
1.Prima locatie a farmaciei domnului Kiehl in 1900.
2. Magazinul Kiehl’s, de pe strada Monmouth , Covent Garden, Londra
3. Partenerii Klaus Heidegger si Jami Morse Heidegger in 2014.
4. O motocicleta  Harley Davidson, model clasic din 1934, expusa intr-un magazin Kiehl’s.  100 de motociclete vintage ale lui Kiehl sunt expuse in magazine din toata lumea.
5. Vase de farmacie autentice expuse in vitrina magazinului Kiehl’s din New York.
 
 
 
 

Istoria Kiehl’s nu se opreste aici. In 1921, Irving Morse a cumparat farmacia si a inceput sa dezvolte si el o multime de produse de ingrijire, sub valorile fondatorului. Totodata, fiul lui Irving, Aaron More a preluat controlul brandului incepand cu anii ’60 cand a reusit sa primeasca recunoastere internationala pentru gamele de produse naturale dezvoltate in anii ’80, ca o tranzitie de la clasicele produse farmaceutice dezvoltate de tatal lui. Dupa moartea lui Irving, in shop au fost expuse biroul lui dar si cateva dintre motocicletele de colectie pe care le avea si de care era pasionat. Din 1988, fiica lui Aaron, Jami Morse Heidegger a preluat conducerea Kiehl’s, fiind o vizionara inascuta si un marketer stralucit, reusind sa promoveze mai departe gamele de produse mai putin prin publicitatea traditionala si mai mult prin word of mouth si mostre gratuite si cadouri care i-au propulsat imediat afacerea.
In aprilie 2000, Kiehl’s a fost cumparat de giganticul L’Oreal si s-a mentinut de atunci ca linie de lux . In comparatie cu concurentii sai, Kiehl’s afirma ca investeste de 3 pana la 5 ori mai mult timp dezvoltarii de noi produse naturale de lux, preturile fiind in acelasi timp destul de accesibile pentru o marca de prestigiu. Ambalajul atrage prin simplitate si prin informatiile transmise direct, dar si prin conceptul de medicamente vechi, atat de apreciat de publicul contemporan. Cremele de noapte, tonerul cu galbenele, cremele de corp si uleiul de mosc continua sa fie preferatele clientilor.

 

Am descoperit o multime de produse extraordinare de ingrijire precum si mult iubitum serum de noapte Midnight Recovery Concentrate, un produs absolut senzational, care iti incanta toate simturile, nu doar iti rasfata si reface pielea. De asemenea, tot la deschidere am primit o consultatie personalizata prin care mi-a fost determinat nivelul de hidratare al pielii si am primit ulterior mostre de produse potrivite pentru tenul meu mixt, usor uscat. Acasa am ajuns cu un goodie bag de produse minunate printre care si o crema de zi, un mini sampon pentru par, doua serumuri pentru ten, o masca si un balsam de buze cu o aroma minunata de mango plus multe alte mostre pe care abia astept sa le incerc.

Ati incercat pana acum produsele Kiehl’s?