Ce faci cand lumea din interiorul tau e mai interesanta decat cea din exterior?

Ce faci cand lumea din interiorul tau e mai interesanta decat cea din exterior?

Mereu am recunoscut  ca mie nu prea imi place sa vorbesc. Sau sa ma bag in seama cu oamenii. Sunt o tipa extrem de introvertita, de cele mai multe ori iubesc singuratatea si imi place sa analizez in detaliu multe aspecte ale vietii. Uneori fiolozofez. Mai mult in gand pentru ca stiu ca multe din ideile mele par la prima vedere niste “”conspiratii” prea greu de crezut.

Uneori m-am simtit inconfortabil sa imi fac poze. Imi place linistea si prefer oricand sa imi petrec timpul intr-o padure de langa Cluj sau pe malul Somesului, urmarind  sclipirea raului in intuneric. Poate suna ciudat dar am descoperit ca ceea ce e interiorul meu, e mult mai interesant decat ceea ce e in exterior. De multe ori tot ce imi doresc este sa ma bucur de liniste si sa nu aud nimic. Ce faci cand lumea din interiorul tau e mai interesanta decat cea din exterior?

Noi, introvertitii suntem uneori judecati si oamenii cred ca suntem timizi. Eu zic ca timiditatea nu are nimic de a face cu a fi introvertit tocmai pentru ca stiu multi introvertiti care nu sunt timizi. Pana la urma, sa fi introvertit este cel mai fain cadou pe care l-am primit de la Univers. Desi toata lumea crede ca succesul si fericirea este rezervata oamenilor dinamici, expansivi si oarecum galagiosi, si noi, introvertitii, avem calitatile noastre.

Avem nevoie de spatiu si de intimitate si ne place de multe ori sa ne refugiem in lumea noastra interioara. Obisnuim sa ne gandim mult la aspecte ale vietii noastre, nu neaparat la modul “overthinking”, cat de a intelege situatii care aparent nu au legatura, iesim in oras  rar si atunci doar cu prieteni vechi, nu ca sa cunoastem oameni noi.  Nu ne plac conversatiile de complezenta pentru ca le gasim lipsite de substanta dar stim sa ascultam, suntem foarte creativi, avem o ordine a lucrurilor numai de noi stiuta. Purtam multe monoloage interioare (uneori si exterioare, mai ales cand conduc singura de la Viseu la Cluj), iubim natura si gasim in ea un refugiu si o conexiune aproape miraculoasa. Preferam ca vineri seara sa o petrecem acasa, facandu-ne tabieturile si credem ca scrisul este o terapie.

Credem in ingeri, in magie, in calatoria in timp si in karma. Multi dintre noi practicam meditatia si yoga regulat.  Sunt situatii in care nu tot timpul raspundem la telefon atunci cand ne suna cineva, nu din rautate, ci nu suntem pregatiti psihic sa avem o conversatie. Cu siguranta revenim cu un apel mai tarziu. Pentru mine, sa fiu introvertita e o binecuvantare. Iubesc sa citesc, sa imi planific activitati pe care mi le scriu in agende separate, uneori am vise foarte ciudate si prefer sa tac pana cand dau de o conversatie autentica si incitanta, pe unul din subiectele care ma pasioneaza. Nu am foarte multi prieteni, dar cei pe care ii am sunt apropiati mie. 

Ce faci cand lumea din interiorul tau e mai interesanta decat cea din exterior?

 Iar casa mea va arata ca in ilustratia de mai sus. Te regasesti in tabara mea? Scrie-mi in comentarii parerea ta!