Cum introduci spiritualitata in viata ta?

Cum introduci spiritualitata in viata ta?

Primesc aproape zilnic tot mai multe mesaje referitoare la ce inseamna mai exact spiritualitatea  si ce face un om sa fie spiritual?

Exista anumite practici?

Ai nevoie de anumite obiecte?

E un fel de magie?

Cum faci sa ai o viata mai spirituala?

Multe intrebari mi-ati pus, eu voi raspunde la toate!

Ce este spiritualitatea?

Conform Wikipedia, este, in termeni moderni, includerea in lifestyle a credintei in in lumi supranaturale, astrale, dezvoltare personala, integrarea sacrului, sau o descoperire a lumii interioare a individului. De asemenea, include si experimentarea unei game largi de practici ezoterice. Mie imi place sa ii spun: “ceva in plus zilnic”. De la ghidarea zilnica cu ingeri, pana la meditatia de regresie, arderea de palo santo sau tehnici de NLP, toate au menirea de a ne usura cu mult viata. Si mai mult decat atat, de a ne-o  modela exact cum ne dorim. Spiritualitatea este un intreg proces de cunoastere individuala si mentala astfel incat sa descoperi totul despre lume prin prisma eului tau divin. Acest tip de cunoastere te ajuta enorm in viata personala, sociala, in cariera, sa fii mereu cu un pas inainte. Iti vei da seama ca o data ce integrezi spiritualitatea in viata ta, totul se va simplifica.

Cum introduci spiritualitata in viata ta?

In ce cred: In Univers si in Karma.

Ce fac zilnic ca sa imi cultiv spiritualitatea: fac o meditatie dimineata, uneori una seara, inainte de culcare, imi aprind lampa de aromaterapie si scriu texte creative. Din cand in cand, cand mai am nevoie de inspiratie, apelez la Cartile Oracol cu ingeri de la Doreen Virtue care iti eplica aproape magic cum sa faci ca viata ta ideala sa se materializeze.

Spiritualitatea se poate imparti pe etape. Cumva eu le-as numi nivele de spiritualitate la care a ajuns cineva. Ele se pot imparti in diferite activitati fizice sau mentale.

Primul nivel: 

Deschide geamul dimineata si multumeste Pamantului pentru o noua zi. Incepe sa mananci mancare mai naturala care iti trateaza corpul ca pe un templu. Incepe fiecare zi cu o intentie: astazi imi doresc ca starea mea sa fie una de bucurie. Viziteaza magazine New Age sau ezoterice si admira produsele de acolo. Impamanteaza-te si mergi desculta pe iarba. Admira florile si copacii si aminteste-ti ca esti o extraordinara creatie a Universului. Plimba-te in liniste prin natura. Priveste stelele de cate ori ai ocazia. Incepe sa colectezi cristale si invata-le denumirea si beneficiile.

Cum introduci spiritualitata in viata ta?

Al doilea nivel.

Incepe sa urmaresti mai multi vloggeri/bloggeri care scriu pe tema asta.  Inchide ochii si asculta sunetului unui bol cantator. Incearca sa te conectezi cu ingerii si simte-le prezenta.  Cand faci baie sau dus imagineaza-ti ca speli toata energia negativa si raul. Practica yoga pentru a deschide fluxul de energie ce trebuie sa circule prin tine. Scrie-ti visele cand te trezesti. Foloseste carti oracol sau de tarot. Asculta o muzica care iti hraneste sufletul si iti calmeaza mintea. Lasa-ti spiritul sa comunice prin desen, scris, pictura sau alte activitati artistice. Aprinde palo santo in locul unde lucrezi si stai cel mai mult. Creaza-ti un dreamboard. Scrie-ti in agenda pentru ce esti recunoascatoare azi si deseneaza ceva ce te inspira, in jurul textului.

Cum introduci spiritualitata in viata ta?

Nivelul 3.

Calatoreste catre o destinatie precum India, Peru, Nepal, Africa, pentru a descoperi culturi noi.  Intra intr-un templu. Considera fiecare obstacol in viata ca pe o lectie de invatat. Incepe sa observi sincronizarile din viata ta si da-le un sens mai intalt. Cultiva-ti trezirea spirituala prin observarea “repetitilor” din viata ta.  Reflecta asupra valorilor tale si incearca sa le integrezi cat mai bine in viata ta.  Incepe sa practici meditatia la un nivel mai avansat, pana simti vibratii de energie in tot corpul. Incearca proiectia astrala. Citeste mai multe despre Shambala. Conecteaza-te cu umanitatea si accepta ca cel mai frumos lucru din lume este diversitatea. Impartaseste starea ta pozitiva si cu ceilalti, da-le din energia ta. Fa-ti ca “life goal” descoperirea cat mai rapida a misiunii in viata si sa iti indeplinesti visele.  Lasa-te ghidata de mesajele pe care le poti primi din mai multe surse- spirite, ingeri, Univers, sinele tau interior.

Imi afecteaza viata de zi cu zi? Nu, o imbunatateste, iti aduce relaxare, mai multa putere atat mentala cat si fizica, o stare de bine generala.

 Are parti negative? Cel mai important lucru este sa descoperim fiecare lucru treptat si sa avem incredere in noi. Sa nu ne grabim, sa nu avem prejudecati si sa ne deschidem mintea. Daca acestea sunt respectate, nu exista parti negative.

Cum ma ajuta pe planul carierei? Cei care lucrati in domenii mai creative, spiritualitatea poate fi o sursa buna de creativitate si inspiratie. De asemenea ne da incredere in capacitatile pe care le avem, ne ajuta sa le folosim la potentialul maxim, ne face sa descoperim noi talente, putem atrage banii si abundenta mult mai usor ori sa devenim negociatori mai buni. De asemenea ne deschide ochii catre noi oportunitati de dezvoltare.

Cum ma ajuta pe plan sentimental? Cu siguranta ajutorul este excelent: mai multa incredere provenita din informatie si educatie, o allura mai interesanta, se dezvolta puterea de atractie ori dezvolti abilitati de relationare mai bune. Se intensifica simturile, comunici mai bine cu partenerul tau si impreuna invatati sa traiti o viata semnificativ mai implinita. 

Cum imi ajuta sanatatea? O alimentatie vegetariana-vegana, yoga pentru corectarea posturii si intensificarea energiei din noi precum si folosirea de produse cosmetice sau alimentare bio fac parte din practicile oamenilor foarte spirituali.

Obiecte de decor sau cu semnificatie: un dreamcatcher, geodele, lampile de sare, statuete cu zei, palo santo, carti de tarot sau cu ingeri, bratari cu cristale pentru nevoile tale, multe plante si un dreamboard, bolurile cantatoare etc.

Cum introduci spiritualitata in viata ta?

Celebritati precum Oprah, Russell Brand, Madonna, Tom Cruise, Rainn Wilson, Gwyneth Paltrow, Mel Gibson si Richard Gere declara ca spiritualitatea face parte din viata lor zilnica si isi ghideaza fiecare pas dupa principiile Universului si a Divinitatii. 

Daca ar fi sa rezum cam ce inseamna spiritualitatea in 2000 de cuvinte,  ar fi exact acest articol. Poate va doriti si voi sa incercati cateva practici din pura curiozitate ori poate chiar credeti ca mai presus de ceea ce vedem, exista ceva mult mai minunat. In orice caz va veti da seama ca toate aceste lucruri nu fac decat sa ne imbunatateasca viata.

Voi ce faceti pentru spiritul vostru zilnic? Cum va manifestati spiritual?