Despre Yoga pentru generatia Millennials

Despre Yoga pentru generatia Millennials

               Am descoperit recent un studiu care dezbatea pe larg comportamentul generatiei Millennials. Mai bine zis, ce fac, cum traiesc, ce convingeri au si cum sunt de fapt aceasta generatie incredibila, din care si eu fac parte. Poate nu stiai, dar daca esti nascut dupa ’85 si pana in ’95, faci si tu parte din generatia Millennials, cei care au devenit adulti la inceputurile secolulului 21. Ce ne face deosebiti fata de generatia parintilor nostri? Cu siguranta  accesul instant la informatie, evolutia noastra ca adulti care a coincis cu evolutia tehnologica si multe altele. Practic cumva noi am lansat niste trenduri la nivel global. Am incercat sa ne modelam existenta si stilul de viata dupa cum credeam ca e mai bine, tocmai pentru ca noi am aflat instant daca ceva e bine sau nu. Am avut norocul de a alege si de a merge pe drumul nostru.  Si spun toate astea pentru ca tocmai citisem un articol publicat de Anonymus care se intitula astfel: “Ceva extraordinar se intampla in Lume si probabil nu iti dai seama”.

Recunosc, tiltul m-a acaparat tocmai pentru ca sunt curioasa de vestile bune, imi doresc o schimbare la nivel global si accept mai multa pozititivitate in viata mea. Articolul vorbea, printre altele si e faptul ca oamenii incep sa se trezeasca spiritual. Si spunea cam asa:

 

“Cati prieteni pe care ii ai stii ca practica Yoga? Dar cati mediteaza? Acum, du-te inapoi cu 10 ani si analizeaza: stiai pe cineva care sa faca toate lucrurile astea pe vreme aia? Spiritualitatea a fost, pana nu de mult, pentru oameni ezoterici, acel grup de oameni mistici si ciudati. Din fericire acest lucru se schimba. Am ajuns la marginea rationalului si a realitatii. Am ajuns la concluzia ca  doar cu intreaga noastra constiinta si minte putem sa ne rezolvam toate problemele. Si accesul la acea constiinta suprema o faci cu ajutorul spiritualitatii.

Esti curios cum functioneaza legile naturii si ale Universului. Cum functioneaza viata, cine a fost de fapt inaintea noastra, ce se intampla dupa moarte, ce este aceasta “energie” pe care fiecare dintre noi o are, ce este fizica cuantica, cum se materializeaza gandurile, ce sunt coincidentele sau sincronizarile, de ce si cum functioneaza Yoga si meditatia si cum de unele remedii alternative au reusit sa vindece ceea ce nu a reusit medicina clasica. Companiile ofera sedinte de meditatie angajatilor lor si chiar si in scolile din Romania se invata mindfulness-ul. Gandeste-te, oare nu se intampla ceva cu omenirea? ” 

 

        Articolul mi-a adus, recunosc, un zambet mare pe fata stiind ca lumea mai are o sansa spre o viata mai fericita si mai abundenta. Practic Yoga din liceu si pot spune ca am avut perioade intense de meditatii urmate de perioade in care nu mai practicam. Astazi a devenit un obicei si nu trece dimineata sau seara, inainte sa adorm, sa imi intind spatele, muschii si mintea in pozitii relaxante din care sa meditez . Am comis-o intr-o sambata, cand era inca caldut afara si am fugit la o repiza de Yoga in Oras. Centrul era gol asadar nu am mai stat pe ganduri si m-am facut comoda in pozitia Lotusului.

Yoga este o disciplina foarte compelxa si nu se rezuma la a sta in niste pozitii de multe ori ciudate, ci la reconectarea cu tine insati. Yoga si meditatia merg foarte bine mana in mana si te ajuta mult la a invata sa te iubesti pe tine mult mai mult, sa te accepti, sa iti descatusezi imaginatia si potentialul creator si sa intelegi mai bine cum functioneaza lumea. Eu personal am 3 prietene care practica Yoga si meditatia si cunosc foarte multe persoane intereasate de lumea spiritualitatii, persoane inzestrate si deosebite.

Yoga te ajuta sa devi mai armonios fizic si sa treci mai usor peste tot felul de suparari, nemultumiri, frici, frustrari si tot soiul de sentimente si emotii negative. Cand nu stii ce sa faci intr-un weekend, cauta pe Facebook cele mai apropiate cursuri de Yoga.

Te vei simti alt om si iti garantez asta!

 

 

 

 

 

Asadar, dragi Millennials, hai sa ne trezim

constiinta si sa iluminam planeta!

 

 

Despre Yoga pentru generatia Millennials

 

Despre Yoga pentru generatia Millennials

Despre Yoga pentru generatia Millennials

*Eu am ales sa fac Yoga in haine comode din second hand, sandale H&M din colectia de primavara-vara 2017 si ceas Preziozzi.