Aniversare fericita, fata draga!

Aniversare fericita, fata draga!

Daca in alti ani imi doream de ziua mea fie o pereche noua de pantofi, fie cine stie ce parfum de-al unui brand perestigios de parfumerie sau o cina la un restaurant international din Cluj, anul acesta mi-am dorit pur si simplu o aniversare fericita.

De dimineata, in timp ce imi beam cafeaua si-mi verificam newsfeedul pe Instagram, ma gandeam cat de repede au trecut 25 de ani si ce usor am cazut si eu, probabil ca multa alta lume, in capcana iluziilor despre cum ar trebui sa arate de fapt, o aniversare ca la carte. Cu tort, petrecere surpriza, baloane si sampanie ciocnita intr-o piscina, dupa miezul noptii. Cu daruri infinite si o multime de bani cheltuiti ca sa iasa totul perfect.

Toate acestea cu un singur scop: ca sa fiu fericita! Ah, daca m-ar reintalni cu mine, cea de acum cativa ani, m-as lua in brate si mi-as spune: “Ce naiva esti sa crezi ca fericirea se rezuma la o zi aniversara si la cateva lucrusoare colorate impachetate frumos. Nici macar tortul pe care il vei manca de ziua ta nu va fi altceva decat o desfatare savuroasa de care te vei bucura vreo doua zile dupa care, iti vei da seama ca de aniversarea ta, ar fi trebuit sa faci un inventar a lucrurilor noi pe care le-ai primit in sufletul tau si nu in casa ta”.

Cand a fost ultima data cand ai calculat lucrurile noi invatate, traite si intelese in detrimentul celor care iti ingreuneaza dulapurile si sertarele? Cand ai tras linie ultima data si ai comparat cum erai tu acum un an, doi, cinci sau zece si cum esti tu acum, cu lectiile invatate, cu toate experientele traite, cu toate lacrimile planse si bucuriile avute, uneori de care nu ti-ai dat seama?

Cand a fost ultima data cand ai numarat lucrurile pe care le-ai invatat despre tine in loc sa iti numeri pantofii din dressing? Cand te-ai bucurat ultima oara la fel de tare ca ai reusit sa intelegi o situatie din viata ta, sa rezolvi o problema ce te macina de mult sau sa iti regasesti echilibrul, precum te-ai bucurat pentru o geanta la care ai visat de mult? Cand ai cheltuit ultima data bani pentru personalitatea si caracterul tau si nu pentru inca un ruj nou in colectie?

Si rujurile, pantofii, gentile si rochiile ne fac fericite. Si pe mine ma fac fericita. Imi mangaie ochii si ma bucura precum se bucura un copil cand primeste cadoul mult dorit de Craciun. Insa timpul petrecut cu mine insami, introspectia, jocurile magice de autocunoastere, scrisul in jurnal, cititul, meditatia si recunostinta mi-au facut mult mai mult bine decat orice alt lucru frumos colorat si scump pe care l-am zarit in vitrina unui butic.

Ce bine ar fi daca am putea gasi un magazin, fie el si unul exclusivist, din care sa ne cumparam mai multa incredere in noi. Mai mult respect pentru fiinta noastra, mai multa iubire si intelegere, mai multa intelepciune si apreciere pentru ceea ce incercam sa construim in fiecare zi din noi. As prefera sa imi iau un credit in banca si sa imi cumpar mai multa liniste, impacare, bunatate si respect decat un Hermès Birkin si probabil, multe dintre voi ar face la fel.

Pana cand se va deschide si la noi un altfel de magazin, va indemn pe toate sa tanjiti in fiecare zi, nu doar de aniversarea voastra, la lucruri cu care sa va imbracati mai mult sufletul decat trupul. Daca m-as intalni cu mine, cea de 30 sau 40 ani, mi-as spune: “La multi ani, Cleo! Ce frumos ti-e caracterul si mintea! Ce armonioase ti-s gandurile! Mai tii minte ce-ti doreai acum 10 ani? Ai reusit sa-ti construiesti singura cea mai eleganta garderoba pentru personalitatea ta si chiar daca uneori te-ai taiat si te-ai intepat,  efortul se vede atat de usor din modul in care vorbesti, privesti si gandesti! Emani energie pozitiva si cel mai important, ai incredere! Poftim cadoul de ziua ta: intelepciune si noblete pentru cea mai buna versiune a ta de pana acum! Aniversare fericita, fata draga! “

Aniversare fericita, fata draga!

Cu drag,

Cleopatra