Secretul fericirii: ia o pauza!

Secretul fericirii: ia o pauza!
 
Secretul fericirii: ia o pauza!
“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.”
 
Mahatma Gandhi
 
 

Suntem obisnuiti sa fim mereu acolo cand este nevoie de noi. La job, in viata de familie, in cuplu, pentru prieteni. De multe ori dam mult mai mult decat am crede ca suntem capabili, atat sufleteste cat si fizic pentru fericirea si multumirea celorlalti. Uneori primim multumiri pentru ceea ce am facut, alteori actiunile noastre raman nerecompensate. Sau cel putin asa credem cu totii.  Eu stiu un secret: nimic din ceea ce facem (bun sau rau) nu ramane nerecompensat sau dupa caz, nepedepsit.

 
E ca un fel de karma in care multi credem dar nu prea stim cum functioneaza. Asadar, orice faci, candva va juca un rol important pentru sau impotriva ta. Dar ce legatura are asta cu fericirea?
 
 
Studiile arata ca oamenii fericiti sunt cei care nu au asteptari prea mari de la alti oameni sau de la viata in general. De ce? Pentru ca atunci cand nu astepti nimic, cu siguranta vei avea tot.
 
Dar cum ramane cu cei care au oferit tot si nu au primit nimic. Cu cei care au tras enorm si inca nu vad rezultatele? Cu cei care au multumit pe toata lumea si nu s-au ales nici macar cu un multumesc? Faptul ca am dat tot din noi ne-a epuizat de resurse. De emotii, de blandete, de putere psihica si dupa caz, fizica. Ne dam seama ca din intreaga multime de oameni fericiti, noi, cei care i-am facut sa fim asa, suntem cei nefericiti. Pai nu ar trebui sa fim noi cei fericiti care se hranesc cu fericirea celorlalti? NU!
Doamne, nu!
 
Te invit la urmatorul exercitiu. Spune-ti cu voce tare: EU sunt cea mai importanta persoana pentru mine. Eu contez la fel ca ceilalti si fericirea mea este importanta. Pentru ca atunci cand EU sunt fericita, tot ceea ce voi face, va fi de nenumarate ori mai bine si mai corect.
 
Atunci cand nefericirea iti bate la usa, de obicei ea nu vine singura. Vine cu epuizare, cu instabilitate emotionala, cu frici, cu dezamagiri. Ce poti face ca sa o combati? Ia o pauza!
 
Secretul fericirii: ia o pauza!
 
Opreste-te din tot ceea ce faci si rezerva-ti timp sa iti analizezi sentimentele. Odihneste-te, dormi, rasfata-te, plimba-te, simte-te libera si inchide-ti telefonul. Nu te simtit vinovata ca stai in pat toata ziua si ca nu faci nimic productiv! Te-ai focusat prea tare sa nu pierzi vremea si sa muncesti pentru ceilalti (ca un sclav) incat nu suporti sa pierzi timpul?  Meriti o pauza. Meriti mult mai mult de atat!
 
Cu mintea limpede poti vedea mai bine oportunitatile, rezolvarile la probleme si cum sa scapi din vartejul responsabilitatilor si a facutului pe plac la toata lumea.
 
Intoarce spatele daca nu iti convine, spune NU daca pur si simplu nu vrei sa faci ceva si invata sa te respecti mai mult. Respectul de sine dezvoltat, atrage dupa sine respectul celorlalti.
Ia o pauza de la tot ce faceai si incepe sa te ocupi de tine si numai de tine. Lasa-i pe restul. Ai facut deja mai mult decat imposibilul.
 
TU esti cea mai importanta persoana pentru tine. Ia o pauza ca sa iti poti da seama mult mai usor, ce si cum poti repara/schimba sau imbunatati la viata ta, iar la final, totul ti se va parea de 10 ori mai usor.
 
 
Nu va fi un proces usor si sunt sigura ca la final te vei intreba: CINE sunt?
Despre asta, vei descoperi treptat,atunci cand vei fi pregatita.