Fericirea. Un articol despre emoții și obiecte.

Fericirea. Un articol despre emoții și obiecte.

Mă inspiră atât de mult cărțile pe care le citesc în perioada asta încât mi s-a făcut efectiv poftă să vă vorbesc despre …fericire. “Vinovată” de acest lucru este cartea Mică Enciclopedie Hygge- Rețeta Daneză a Fericirii, o carte care surprinde minunat esență acestui concept atât de trending. 

Vreau să-ți povestesc mai multe despre fericire și ce spun statisticile. Institutul de cercetare a fericirii din Copenhaga a reușit să strângă o grămadă de informații despre fericirea autentică, a oamenilor simpli. Ei spun că fericirea provine în primul rând din cultivarea relațiilor armonioase cu ceilalți. De asemenea, tot ei afirmă că “fericirea variază mai mult din punct de vedere al calității relațiilor interumane, decât din punct de vedere al veniturilor.”

Hygge

Un alt studiu realizat de Institutul de Cercetare a Fericirii este cel în care a fost măsurată fericirea și satisfacția în rândul cetățenilor danezi. În același timp s-au căutat soluții despre cum poate fi îmbunătățită viața la oraș. Studiul a demonstrat că satisfacția generală este redată de calitatea relațiilor tale (de cuplu, de business, prieteni, cunoștințe), în cea mai mare parte.

Tot fericiți ne fac tabieturile, acele ritualuri aproape magice pe care le faci constant și câte îți oferă un confort emoțional extraordinar. De la folosirea unei game de produse pentru îngrijirea tenului pe care o iubești enorm, să citești un pasaj din cartea preferată înainte de a adormi, să îți iei suplimentele în fiecare zi sau să bei o ceașcă de cafea fierbinte în fiecare dimineață, toate ne dau o stare de fericire și mulțumire.

Fericirea provine și din stilul nostru de viață, ce alegeri facem și cum ne petrecem timpul. Fericirea înseamnă Autocunoaștere.

Fericirea înseamnă

Inspirație

Cărți noi

Armonie în relațiile cu ceilalți

O cafea cu lapte de cocos

Primăvară

Serenitate

Înțelepciune

O lampa nouă de citit

O excursie la Maramureș

Timpul petrecut în natură

O pereche nouă de cercei geometrici

O colecție întreagă de rujuri

Recunoștință

Pace

Liniște

Abundență

Universul

O lumânare nouă cu aromă de vanilie

lumanare parfumata

Hygge spune că fericirea poate fi pusă la îndemână prin mici obiecte aparent simple dar cu însemnate, care ne ajută să devenim mai relaxați și să ne bucurăm mai mult de timpul petrecut singuri. De la lumânări, ciocolată, cărțile preferate sau o muzică ambientală te relaxează, găsește-ți mici răsfățuri care să-ți dea un confort emoțional, sentimentul de intimitate și de eliberare de stres. Eu am înlocuit câteva “ustensile”clasice pentru hygge, în varianta mea de “trusa de prim ajutor” pentru confort-emoțional.

Pe lângă cartea Hygge, lumânarea minunată cu aromă de vanilie de la Pepco (la un preț foarte bun de 19,99 lei), mai am și bățul de Palo Santo care este minunat pentru aromaterapie și meditație. Palo Santo, având numele latin de Bursera Graveolens provine din Peru și este cunoscut ca și  Copacul Sfânt iar din lemnul lui se obțin aceste bețișoare aromate atât de benefice. Proprietățile acestui lemn sunt complexe,  de la oxigenarea creierului, la efecte energizante și inspirante. Palo Santo calmează, relaxează și este folosit pentru purificare spirituală

Acest lemn miraculos tratează anumite afecțiuni fizice, cum ar fi răceala sau simptomele gripei, alergiile, migrene, inflamări și combate foarte bine simptomele de stres sau depresii. Eu îl aprind de câteva ori pe luna, îl las să fumege câteva minute după care fie îl sting, fie se stinge singur. Este posibil ca aroma să fie mult prea puternică pentru multe persoane și chiar am întâlnit persoane cărora le era rău de la această aromă însă e bine să începeți treptat și să încercați să beneficiați mai mult de proptietatile aproape magice a acestui lemn. În imperiul Incaș, șamanii peruvieni foloseau fumul acestui lemn pentru a îndepărta energiile negative, în tot felul de ritualuri și rugăciuni și îl numeau și “lemnul sincronizărilor”. 

Pe lângă Palo Santo, mai folosesc și ulei de lavandă Topvet, mai ales seara, înainte de culcare. Uleiul de lavandă este un calmant extraordinar, te ajută să te relaxezi rapid și să adormi, mai ales dacă ai probleme cu somnul. Recunosc, și eu sunt stresată și agitată și am probleme cu somnul, la fel că mult alți oameni. În loc să ne întrebam de ce  nu ne mai simtitm ca la 18 ani :)), hai să ne ajutăm cât putem prin mici trucuri precum o picătură de ulei de lavandă pe încheietura mâinii, înainte de culcare. Inhalez de 2-3 ori aroma minunată de lavandă și în câteva minute sunt relaxată, liniștită și mult mai zâmbitoare. Uleiul de lavandă pe care îl am eu este de la un brand polonez pe care îl găsiți pe Aoro.

Un alt obiect aproape magic este Love Tunerun fluier pentru meditație care te aliniază cu frecvența de 528 HZ și anume frecvența iubirii. Love Tuner poate părea extrem de plictisitor în prima faza, însă după ce îi descoperi proprietățile de vindecare îl vei privi cu alți ochi. Plănuiesc să postez un articol întreg despre Love Tuner și cum acționează de fapt asupra spiritului nostru!

La final, micul meu ritual secret din fiecare seară care mă face cu adevărat fericită și recunoscătoare pentru viața mea sunt Cărțile Oracol cu mesaje de la îngeri. Aceste cărți le-ați mai văzut cu siguranță și pe blogul Sunt un Copac și sunt de fapt o metodă de comunicare cu îngerii și de a înțelege mesajele pe care ei ni le transmit.  Eu cred în îngeri și în faptul că ei ne pot ajuta să evităm probleme, să atragem iubirea, liniștea și să înțelegem dincolo de realitatea și problemele lumii iluzorii. Cărțile cu îngeri îți oferă răspunsuri pozitive, pline de iubire și recunoștință care mă ghidează de fiecare dată când simnt că am nevoie de ajutor.

Fericirea. Un articol despre emoții și obiecte.

Fericirea. Un articol despre emoții și obiecte.

Carti cu ingeri

Indiferent dacă credeți sau nu în divinitate, spiritualitate, magie sau îngeri, aceste ritualuri chiar îmi fac bine. Mă ajută să fiu o persoană mai calmă, mai liniștită, să văd mai mult bine în jurul meu și să fiu mai zâmbitoare. Dacă poți să integrezi în viața ta mici lucruri care să te facă mai fericit, de ce să nu o faci? Uneori fericirea e mai aproape decât crezi.